Algemene tandheelkunde

Bij Tandartspraktijk Zaandam Zuid vinden wij het van groot belang dat u goed geïnformeerd bent over de behandeling. Onze specialisten bekijken daarom eerst uw specifieke situatie en stellen op basis van uw gebitssituatie een behandelplan op.

In dit behandelplan wordt in eerste instantie het plan voor algemene tandheelkunde en mondhygiëne opgesteld. Wanneer uw tandarts het nodig acht wordt aanvullende mondzorg zoals cosmetische tandheelkunde of implantaten ook toegevoegd aan uw behandelplan.

Uw behandelplan wordt opgesteld aan de hand van het eerste consult, de tandarts bespreekt tijdens dit consult de volgende punten:

  • De staat van uw gebit
  • De mogelijke behandelingen
  • De voor- en nadelen
  • De kosten van de behandeling

Wanneer een behandelplan een grotere ingrepen bevat worden de kosten altijd op papier gezet en met u besproken. De tandarts heeft hierin een adviserende rol, uiteindelijk ligt de beslissing voor een behandeling bij u. Laat een afspraak inplannen met tandarts Ludwicka of tandarts Navarte voor een eerste consult, bel hiervoor met 075 631 3464 of gebruik het aanmeldformulier.

Bel: 075 631 3464 Inschrijven

tandheelkundige-info

Halfjaarlijkse controle door de tandarts

De basis van uw mondzorg is de halfjaarlijkse controle van uw gebit door uw tandarts. Tijdens deze controles wordt de staat van uw gebit en uw mondgezondheid gecontroleerd. De tandarts is zo in staat om problemen in een vroeg stadium te signaleren en waar mogelijk al direct op te lossen. Snel ingrijpen leidt tot goedkopere en minder ingrijpende behandelingen.

Een klein gaatje kan bijvoorbeeld eenvoudiger gevuld worden, wanneer gaatjes niet op tijd gesignaleerd worden kan er uiteindelijk een wortelkanaalbehandeling nodig zijn. De controle is dus van groot belang. Bij Tandartspraktijk Zaandam Zuid adviseren wij dan ook om minimaal twee keer per jaar een controle in te plannen bij uw tandarts.

Naast de controles en het verhelpen van de geconstateerde problemen,  zoals het vullen van gaatjes, kan uw tandarts u helpen met een aantal aanvullende behandelingen:

Mondhygiëne en preventie

De tandarts kan uw helpen met het verhelpen van klachten en problemen bij uw gebit. Maar het is beter als deze problemen voorkomen kunnen worden. Mondhygiëne richt zich op preventieve zorg voor uw gebit. Onze mondhygiënisten ondersteunen u bij goede mondverzorging. Zij helpen u om uw gebit te verzorgen en zo klachten te voorkomen.

Naast een plan voor preventieve mondzorg kan een mondhygiënist u helpen bij de volgende klachten:

  • Tandsteen
  • Tandvleesproblemen
  • Slechte adem
  • Verkleurde tanden

U kunt direct een afspraak inplannen met de mondhygiënist van Tandartspraktijk Zaandam Zuid door te bellen met 075 631 3464 of via ons aanmeldformulier.

Kwaliteit van onze tandartspraktijk

Bij tandartspraktijk Zaandam Zuid staat kwaliteit voorop. Wij zorgen ervoor dat onze tandartsen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen door regelmatige na- en bijscholingscursussen.

Daarnaast is de praktijk voorzien van de moderne apparatuur. Het tandtechnisch werk wordt vervaardigd in een tandtechnisch centrum in Zaandam van topkwaliteit. U krijgt dus geen Chinese of Thaise kronen, maar Nederlandse kronen en bruggen van hoogwaardige kwaliteit.

Om u aan te melden als nieuwe patiënt van Tandartspraktijk Zaandam Zuid kunt u gebruik maken van het contactformulier of bellen met 075 631 3464.