Corona update 22 april 2020

22-04-2020

Beste patiënt,

U heeft vast via alle media vernomen, dat de reguliere tandartszorg weer opgestart is. Na een periode van 6 weken gedegen bezinning, plannen maken en die plannen uitwerken zijn we nu klaar om de reguliere zorg weer te hervatten.

U bent van ons gewend dat gezondheid de hoogste prioriteit heeft. In verband met de huidige situatie met betrekking tot het Coronavirus en de opstart van reguliere zorg, hebben wij maatregelen moeten nemen om tot een verantwoorde en veilige zorg-omgeving te komen.

Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en de mondzorgkoepels. De veiligheidsvoorschriften op grond van protocollen (gebaseerd op richtlijnen van de inspectie) worden bij ons altijd nageleefd, onder andere natuurlijk de risico’s van aerosolen.

Indien u voor een afspraak bij ons komt zullen we er alles aan doen om alle risico’s te beperken. Zo zal er extra tijd rondom een afspraak worden ingepland, zodat u niemand in de wachtkamer hoeft tegen te komen. Dat biedt ons tevens de tijd om extra goed de ruimte te desinfecteren.

De extra maatregelen die wij hebben doorgevoerd zijn:

VOORAF
1. Extra tijd wordt ingepland rondom de afspraak.
2. Extra kritisch zullen we bezoeken van ouderen 70+ beoordelen.
3. De wachtkamer is ingericht op 1,5 meter en is daardoor flink versoberd; er zijn slechts enkele stoelen beschikbaar, er is geen lectuur, u kunt geen gebruik maken van het toilet.

OP DE AFSPRAAK
4. U dient alleen te komen (max 1 begeleider als dat nodig is)
5. Kom aub op tijd, ook niet te vroeg (blijf eventueel buiten/ in auto wachten)
6. Iedere patiënt dient bij aanvang een minuut te spoelen met 1% oplossing van waterstofperoxide om de virussen in de mondholte te minimaliseren.
7. Bij binnenkomst kunt u met handalcohol uw handen desinfecteren.
8. Waar mogelijk maken we gebruik van rubberdam (isolatie van het werkgebied in de mond door middel van een rubberen lapje).
9. Wij moeten ons ook zo goed mogelijk beschermen, mogelijk vindt u ons met een gezichtsscherm er gek uit zien, maar dat hoort er voorlopig bij.

WIE KAN WEL EN WIE KAN NIET KOMEN
Heeft u koorts, bent u verkouden of hoest u? Dan kunnen we u helaas nog niet behandelen of zien voor controle. Heeft u zelf of heeft u huisgenoten met bevestigde Corona? Ook dan moet u uw bezoek uitstellen.

Het team van Tandartspraktijk Zaandam-Zuid