Spoedtandarts alleen bij noodgevallen

De spoedtandarts is er in de avond en in de weekeinden uitsluitend voor tandheelkundige noodgevallen, die geen uitstel dulden. Onder noodgevallen wordt onder andere verstaan:

  • Uitgevallen of loszittende tanden door een ongeluk
  • Een afgebroken tand of kies
  • Opgezette wang met ernstige kiespijn
  • Nabloedingen na het trekken van kiezen of tanden

Een scherp randje van een kies waarvan een stukje afgebroken is, is meestal geen noodgeval. Bij spoed behandelt de tandarts het tandheelkundige probleem als noodgeval, het kan derhalve zo zijn dat u na behandeling door de spoedtandarts van de kring Zaandam voor verdere behandeling naar uw eigen tandarts doorverwezen wordt.

Op tijd naar de tandarts

Het is niet de bedoeling dat mensen in plaats van het reguliere tandarts bezoek gebruik maken van de spoedtandarts. Als u beginnende pijn aan kies of tand heeft, is het beter direct naar uw eigen tandarts te gaan en niet te wachten tot de pijn zo ondraaglijk is dat u met spoed naar de dienstdoende weekend of avond tandarts moet. Een noodgeval kan zich altijd voordoen, maar regelmatig tandarts bezoek voorkomt veel problemen.

Extra kosten in de avond en in het weekend

Aan de behandeling door de tandarts tijdens een avond of weekenddienst zijn extra kosten verbonden. De behandeling tijdens een spoeddienst dient direct per PIN te worden afgerekend. Maakt u gebruik van de spoeddienst dan dient u zich vooraf te identificeren. Vergeet daarom niet een identiteitsbewijs en uw zorgverzekeringspas mee te nemen.

Spoedgevallen

Als u patiënt bij ons bent kunt u voor Spoed en Pijnklachten binnen de reguliere openingstijden contact met ons opnemen via 075 631 3464

Voor spoedgevallen buiten de werktijden kunt u contact opnemen met de Mondzorg Poli in Slotervaart via telefoonnummer 088 263 2727.

Deze spoedtandarts is bedoeld voor acute en dringende pijnklachten, welke niet kunnen wachten tot de reguliere openingstijden van onze tandartspraktijk.

wave