Tandvleesbehandeling

Je kan onderscheid maken in 2 soorten tandvleesbehandelingen: onder het tandvlees reinigen en boven het tandvlees. Onzichtbaar en zichtbaar. De zichtbare tandvlees behandeling vindt meestal bij de controle plaats. Als er sprake is van ontstekingen onder het tandvlees wordt dit schoongemaakt door een tandarts of mondhygienist.

Ontstekingen van het tandvlees

Van ontstekingen onder het tandvlees hoef je niet perse last te hebben. Je merkt hier zelf pas iets van als de problemen ernstiger zijn. Denk hierbij aan pijn en losse tanden of kiezen. Je tanden en kiezen gaan niet zomaar los staan. Dit komt door een langdurige ontsteking onder het tandvlees.

Halfjaarlijkse controle

Daarom is het belangrijk om 2x per jaar voor controle langs de tandarts te gaan. De tandarts controleert dan de conditie van het tandvlees en kan dan vroegtijdig ontstekingen opsporen en behandelen. Hiervoor maakt de tandarts gebruik van de DPSI. Met behulp van de DPSI wordt de gezondheid van het tandvlees bijgehouden.

De preventie assistent, specialiseert zich in het verwijderen van tandsteen boven het tandvlees en aanslag. Aanvullend kan de preventie assistent het gebit polijsten en uitgebreide mondhygiëne instructies geven. Dit omvat het juiste gebruik van floss, stokers, ragers en tandenborstels.

Advies:

Bij gevorderde ontstekingen waarbij er sprake is van botverlies is het advies om 4x per jaar voor gebitsreiniging langs te komen.


Alle behandelingen

Wilt u graag meer informatie?

Neem dan contact op met Tandartspraktijk Zaandam Zuid. Of bel direct naar: 075 631 3464.

wave