Implantaten

Een implantaat is een soort kunstwortel en vervangt een wortel van een tand of kies die niet meer hersteld kan worden. Op dit implantaat plaats de tandarts vervolgens een kroon, brug of een gebitsprothese.

Implantaat als stabiele basis

Implantaten zijn een soort schroeven van een hoogwaardig en lichaamsvriendelijk materiaal die in de kaak aangebracht wordt. Doordat deze kunstwortels in het kaakbot vastzitten, bieden zij een stabiele basis voor nieuwe opbouw. Een gebitsprothese of klikgebit zal hierdoor niet snel uitvallen

  • Geen kleefmiddelen nodig
  • Natuurlijk gevoel en resultaat
  • Stabiele basis voor prothese en opbouw

Controle van kaakbot en mondgezondheid

Om een implantaat te kunnen plaatsen dient u voldoende kaakbot te hebben. Het kaakbot moet bovendien gezond zijn. Het tandvlees dient in goede conditie te zijn. Is dit niet het geval dan moet de conditie van uw tandvlees eerst verbeterd worden.

Na het plaatsen van implantaten, dient u het gebit goed te onderhouden en regelmatig door de mondhygiëniste gecontroleerd worden. Bij een gebrekkige mondverzorging kunnen implantaten klachten veroorzaken.

Plaatsing

Het plaatsen van een implantaat is een complexe chirurgische ingreep die in een operatie kamer dient te gebeuren. Tandartspraktijk Zaandam Zuid werkt hiervoor samen met de kaakchirurgen van het ziekenhuis. De kaakchirurg plaatst het implantaat, waarna de tandarts een kroon, brug of gebitsprothese verzorgt. Zo bent u als patiënt verzekerd van het best mogelijke resultaat.

Implantologie bij Tandartspraktijk Zaandam Zuid

De tandarts van Tandartspraktijk Zaandam Zuid kan beoordelen of uw kaakbot en mondgezondheid geschikt zijn voor een implantaat. Na een eerste afspraak stelt de tandarts op basis van uw gebit een behandelplan op. Hierdoor heeft u voor de behandeling inzicht in de kosten.


Alle behandelingen

Wilt u graag meer informatie?

Neem dan contact op met Tandartspraktijk Zaandam Zuid. Of bel direct naar: 075 631 3464.

wave