Spoed, avond en weekend tandarts

De tandartsen in Zaandam zorgen er gezamenlijk voor dat er het gehele jaar door 24 uur per dag en 7 dagen per week een tandarts beschikbaar is voor spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden. Bel bij spoed binnen openingstijden met 020 660 27 50.

Bel: 020 660 27 50

Spoedtandarts alleen bij noodgevallen

De spoedtandarts is er in de avond en in de weekeinden uitsluitend voor tandheelkundige noodgevallen, die geen uitstel dulden. Onder noodgevallen wordt onder andere verstaan:

  • Uitgevallen of loszittende tanden door een ongeluk
  • Een afgebroken tand of kies
  • Opgezette wang met ernstige kiespijn
  • Nabloedingen na het trekken van kiezen of tanden

Een scherp randje van een kies waarvan een stukje afgebroken is, is meestal geen noodgeval. Bij spoed behandelt de tandarts het tandheelkundige probleem als noodgeval, het kan derhalve zo zijn dat u na behandeling door de spoedtandarts van de kring Zaandam voor verdere behandeling naar uw eigen tandarts doorverwezen wordt.

Op tijd naar de tandarts

Het is niet de bedoeling dat mensen in plaats van het reguliere tandarts bezoek gebruik maken van de spoedtandarts. Als u beginnende pijn aan kies of tand heeft, is het beter direct naar uw eigen tandarts te gaan en niet te wachten tot de pijn zo ondraaglijk is dat u met spoed naar de dienstdoende weekend of avond tandarts moet. Een noodgeval kan zich altijd voordoen, maar regelmatig tandarts bezoek voorkomt veel problemen.

Extra kosten in de avond en in het weekend

Aan de behandeling door de tandarts tijdens een avond of weekenddienst zijn extra kosten verbonden. De behandeling tijdens een spoeddienst dient direct te worden afgerekend, dit kan contant zijn of per PIN, afhankelijk van de dienstdoende tandarts in Zaandam. Bij Tandartspraktijk Zaandam Zuid dient u de spoedbehandeling direct per PIN af te rekenen.

Maakt u gebruik van de spoeddienst dan dient u zich vooraf te identificeren. Vergeet daarom niet een identiteitsbewijs en uw zorgverzekeringspas mee te nemen.

Dienstdoende spoedtandarts in Zaandam

De tandartsen stellen een schema op zodat er altijd een tandarts beschikbaar is voor noodgevallen. Welke tandarts in Zaandam dienst heeft, vindt u uit door de centrale telefoondienst te bellen. Het nummer hiervan is 020 660 27 50. De centrale telefoondienst stelt u alvast een aantal vragen zodat de administratie bij de tandartspraktijk soepeler verloopt.

De tandarts heeft voor de meeste spoedgevallen een vaste tijd waarop hij of zij de patiënten behandelt. In uitzonderlijke gevallen kunt u direct terecht. U hoort telefonisch wanneer u terecht kunt bij de tandarts.